/*Józsa Árnyékolástechnika - Minőség. Választék. Szakértelem.
English
RedőnyNapellenzőAlumíniumzsalúziaKülső naphálóReluxaRolettaSávrolóSzalagfüggönySzúnyoghálóAblakfólia 
Nyitóoldal / Alumíniumzsalúzia

Alumíniumzsalúzia

Termékismertető

Irodák, üzletek, középületek vagy új építésű otthonok idális külső árnyékoló berendezése az alumíniumzsaluzia.

 

 

Az alumíniumzsalúzia előnye, hogy a lamellák dőlésszögének fokozatmentes állításával tetszőleges belső fényviszonyok alakíthatók ki. Nyitott ablaknál is kirekeszti a vakító napfényt és az UV-sugarakat, megvédi a bútorokat, szőnyegeket a kifakulástól, az elektromos berendezéseket a fokozott hőtől.
Az alumíniumzsalúzia a lamellák minden helyzetében biztosítja a helyiség természetes szellőzését, miközben a közvetlen, erős fényt megszűri, vagy kizárja. Az alumíniumzsaluzia teljes mértékben véd a betekintéstől, csökkenti a külső zajok, szennyező anyagok, por bejutását.
Az alumíniumzsalúzia karbantartást gyakorlatilag nem igényel, mert a kiváló konstrukció minden eleme idő- és időjárásálló. A műanyag betétekkel ellátott alumínium oldalvezető sínek 50-60 km/óra sebességű szélben is zajmentesen biztosítják használhatóságát. A kétszeres beégetésű lakkozott, 0,45 mm falvastagságú két oldalt peremezett lamellák különleges tisztítószereket, vagy eljárást nem igényelnek, hagyományos módon jól tisztíthatók, hosszútávon is színtartók.

 

Az alumíniumzsalúzia műszaki leírása

 

A 60x64 mm-es alul nyitott acél felfogósín egyrészt konzolokkal az épülethez rögzíti az alumíniumzsaluziá­t, másrészt a csapágyazás segítségével annak fő tartóegysége. A működtető speciális hajtóművet telepítéskor a felfogósín bármelyik végén, sőt közben is elhelyezhetjük.

Az alumíniumzsalúzia lamelláinak színére vonatkozóan a 80 mm-es peremezett C (C80) típus esetében 11 alapáras és 4 feláras, a 65 mm-es peremezett C (C65) típusra vonatkozóan 9 alapáras és 4 feláras,
a 80 mm-es peremezetlen kivitelnél 2 alapáras és 2 feláras, a 90 mm-es Z-profilú kivitel (Z90) esetében pedig 12 alapáras és 5 feláras szín közül tudnak választani a megrendelők. Az alumíniumzsalúzia lamellái egyik oldalt műanyag vezetővel ellátottak, amely váltakozva jobb vagy bal végén rögzíti azokat a vezetősínben az oldalirányú elmozdulás ellen. A lamellákat kötéllétra tartja megfelelő magasságban és 8 mm széles UV stabilizált Trevira szalaggal lehet leereszteni, illetve felhúzni. Az egy- és kétoldalas oldalvezető sínek extrudált alumíniumprofilok, de belül műanyag betétek biztosítják a csendes műküdtetést.

Védőlemez, illetve védőburkolat külső tokos szerelés esetén szükséges csak, és az összegyűjtött lamellakötegnek megfelelő méretre gyártva, fehérre szinterezve kerül beépítésre. Az alumíniumzsalúzia alsó záróléce extrudált alumínium­profil, amely az oldalvezető sínekkel és a védőlemezzel azonos fehér színre festve keretet ad a lamelláknak. Az alumíniumzsalúzia védőlemeze, az oldalvezető sín és a záróléc igény szerint RAL színskálából választott színnel is rendelhető.

 

Az alumíniumzsalúzia működtetése

 

Kézi működtetéskor az épület falán vagy a nyílászáró tokon átvezetett kardáncsuklós forgatókarral lehet leereszteni egyik irányú folyamatos tekeréssel az alumíniumzsaluziá­t. Ekkor a lamellák egymást takarva lezárják a kilátást. Alsó helyzetükben, illetve bárhol megállítva a hajtókar ellenkező irányú forgatásával szétnyílnak a lamellák egészen addig, amíg a vízszintes helyzetet el nem érik. További tekeréskor alulról megkezdődik a lamellák összegyűjtése a zárólécre. Ez azt jelenti, hogy a felhúzás alatt a helyiség nem sötétedik el, és ebben az állásban éri a szélnyomás legkisebb felületen a szerkezetet.

Motoros működtetéssel az alumíniumzsaluzia egyetlen gombnyomással könnyen, zajtalanul és kíméletesen mozgatható, élettartama megnő a kézi működtetéshez képest. A felfogósínbe szerelt elektromotor az árnyékolóval zárt egységet alkot.

Elektromos vezérléssel lehet leginkább biztosítani egy épület optimális klimatizálását. Az árnyékoló szerkezetek vezérlése az épület funkciója szerint lehet egyedi, csoportos, emelet szerinti, homlokzati vagy akár az egész objektum együttes vezérlése is. Az automatika működtethető programórával vagy fényérzékelővel is.

Alumíniumzsalúzia motorizációja

Az Cégünk az európai piacvezető Somfy cég 5 év garanciával rendelkező 230 V-os motorizációs termékeit forgalmazza.
Amennyiben még a tervezés stádiumában, vagy a lakás (ház-) felújítása során időben döntenek a motorizált zsalúziák telepítéséről, a zsalúziamotor vezetékeinek kiépítése nem okozhat gondot és ez a költséghatékonyabb megoldás.
Ha ilyen mértékű falvéséssel járó munkára már nem nyílik lehetőség, vagy nagyobb komfortra vágynak célszerű rádióvezérlésű rendszert telepíteni.
Vezetékes rendszerű motorizációnál a zsalúziamotor és a vezérlések között vezeték kiépítése szükséges. Az elektromos előkészítésnél a kapcsoló tervezett helyéig és a kapcsolótól a zsalúziáig 4x1mm2-es vezetékre van szükség. A legtöbb esetben célszerű a lakásban egyébként már használt, vagy tervezett kapcsolócsalád erre alkalmas tagját alkalmazni a zsalúzia vezérléséhez is. Amennyiben a Somfy kapcsolók mellett döntenek, zsalúziánként egy süllyeszetett kivitelű, speciálisan a lamellás árnyékolók működtetéséhez tervezett Inis Uno VB vagy a két zsalúzia külön vezérlését egy kapcsolóban biztosító Inis Duo VB alkalmazható.
Az általunk használt Somfy J4 WT motorok fordulatszáma 25 ford/perc, teljesítményfelvétele 90-130 W. Ezeknek az új fejlesztésű motoroknak mindkét végállása elektronikusan állítható és több motor is működtethető egy kapcsolóval.
Ahhoz, hogy a zsalúzia motoros működtetése rádióhullámú rendszerrel történjen a Somfy J4 RTS motorokat alkalmazzuk, melyek  beépített rádióvevővel rendelkeznek. A rádiós rendszer lényegesen kevesebb falvéséssel és vezetékezéssel egyszerűen, gyorsan telepíthető és a rádiós távirányító használata nagyobb kényelem- és komfortérzetet nyújt. Az elektromos előkészítésnél a zsalúziáig 3x1mm2-es kábel telepítendő. A vezérlési frekvencia 433,42 MHz.
A zsalúziamotor a beépített rádióvevő segítségével kommunikál a rádiós adókkal pl. a távirányítóval vagy a programórával. A távirányítók egy- (Telis 1), öt- (Telis 4+1)  vagy akár 16 csatornás kivitelben állnak rendelkezésre, a fel-stop-le gombok megnyomásával adják ki a mozgatási parancsot a motornak. A stop (my) gomb programozásával lehetőség nyílik egy tetszőleges köztes pozíció meghatározására is. Lamellás árnyékolóknál, így az alumíniumzsalúziánál is alkalmazható a billentő funkcióval ellátott Telis Modulis, illetve fényérzékelő megléte esetén a Telis Soliris Modulis távirányító.

Tervezési adatok

Az alumíniumzsaluziá­k beépítéséhez új épületeknél célszerű a felerősítés helyét előre kialakítani besüllyesztve a homlokzat síkjába, kötényfallal takarva, míg régi épületeknél illetve homlokzatra erősítéskor az alumíniumzsaluzia védőlemezzel kerül telepítésre.

Az alábbi dokumentumokban az előkészítéshez szükséges legfontosabb információkat találja:

Alumíniumzsalúzia összehasonlító táblázat (lamella típusok) (pdf formátum, 337 kB)

Alumíniumzsalúzia mérettáblázat (pdf formátum, 338 kB)

 

Betűméret   
Megbízóink, munkáinkról

"Pokolian jó alumíniumredőny – kalandok nélkül.
Nekem bejött, próbálja ki Ön is!"

Vujity Tvrtko
riporter
> további megbízóink
Árajánlatkérés
Kérje részletes árajánlatunkat, melyet munkatársunk általános esetben 1 munkanapon belül elküld Önnek.
>részletek
Infovonal
Érdeklődjön infóvonalunkon:
+36 (1) 600-5818

>részletek
Közületi referenciáinkból

SnowFox International Kft.

> tovább a referenciákhoz
© Józsa Árnyékolástechnika
Nyitóoldal   |   Impresszum   |   Linkcsere-partnereink   |   Oldaltérkép
Diractor 3.0 Pro tartalommenedzsment-rendszer (CMS) ACT International - honlapkészítés / weblapkészítés