/*Józsa Árnyékolástechnika - Minőség. Választék. Szakértelem.
English
RedőnyNapellenzőAlumíniumzsalúziaKülső naphálóReluxaRolettaSávrolóSzalagfüggönySzúnyoghálóAblakfólia 
Nyitóoldal / Napellenző / Napellenző-motorizáció

Napellenző

Napellenző-motorizáció – Termékismertető

 

 

A ház hangsúlyos pontján lévő terasz az egyik legkedveltebb hely. Akár egyedül, akár barátaival ül ki, itt egyszerre érvényesülnek a kint és a bent tartózkodás előnyei (jó levegő, napfény, tér, kényelem, védelem, intimitás). Az otthon automatizálásának köszönhetően a terasz még kellemesebbé tehető. A motoros napellenző, a távirányító, az időjárás-érzékelők, a fűtés és a világítás használatával már három évszakban élvezheti az eddig csak nyári tartózkodási helyként szolgáló teraszát!
A Somfy napellenző vezérlő rendszerek kényelmet és egyben biztonságot adnak Önnek és napellenző­jének.
Szélben a Somfy Eolis és Soliris vezérlések ideális megoldást nyújtanak: a napellenző automatikus betekerésével megvédik azt az időjárási viszontagságoktól, de a fényérzékelő­nek köszönhető automatikus mozgatások a betörőt is megtéveszthetik távolléte idején.
Cégünk az európai piacvezető gyártó Somfy cég 5 év garanciával rendelkező napellenző motorizáció­s termékeit forgalmazza vezetékes (fali kapcsolós) vagy rádiós (távirányítós) kivitelben. A nagy múltú és megbízható francia gyártó mellet cégünk a német minőségbiztosítás mellett Kínában készülő Royaltech motorokat és vezérléseket is forgalmazza.

Vezetékes rendszerek

Vezetékes rendszerű motorizációnál a napellenzőmotor­ok és a vezérlések között vezeték kiépítésére van szükség a motorhoz, ill. a motortól a kapcsolóig. A legtöbb esetben célszerű a lakásban egyébként már használt, vagy tervezett kapcsolócsalád erre alkalmas tagját alkalmazni kapcsolóként a napellenző vezérléséhez is.
Amennyiben még a tervezés stádiumában, vagy a lakás (ház-) felújítása során időben döntenek a motorizált napellenző telepítéséről, a motor vezetékeinek kiépítése nem okozhat gondot (elektromos előkészítési útmutatónk alapján) és ez a költséghatékonyabb megoldás.
Amennyiben ilyen mértékű falvéséssel járó munkára már nem nyílik lehetőség vagy nagyobb komfortra vágynak célszerű rádióvezérlésű napellenzőt telepíteni.

 

Rádióhullámú rendszerek

 

A rádiós napellenző­-vezérlési rendszer falvésés és vezetékezés nélkül egyszerűen és gyorsan telepíthető, és a rádiós távirányító használata nagyobb kényelem- és komfortérzetet nyújt. Ahhoz, hogy a motoros napellenző működtetése rádióhullámú rendszerrel történjen, csak a motort kell a 230 V-os hálózatra kötni elektromos előkészítési útmutatónk alapján. 
A motor a napellenző ­tengelyében helyezkedik el, így külön helyet nem foglal. A motor a beépített rádióvevő segítségével kommunikál a rádiós távirányítóval, a központi kapcsolóval vagy a programórával. A távirányítón Ön a ki-stop-be gombok megnyomásával adja ki a mozgatási parancsot a motor­nak. Az automatizált napellenzők kényelmét és biztonságát egyaránt szolgálják, miközben megkímélik Önt a napellenző (nagy méreteknél esetleg) fáradságos kezelésétől. Védelmet nyújthat a betörők ellen, ha motorizált napellenzőjüket szél-, vagy szél- és fényérzékelővel rendelik meg, mivel ezek használatával lakottnak tűnik otthonuk akkor is, ha éppen nem tartózkodik ott senki. 
Újdonság a Somfy hősugárzó modul beépített Modulis Receiver RTS-sel napellenzőhöz, mely 16 m2-nyi területen belül komfortos hőérzetet biztosít. Az infravörös sugárzásnak köszönhetően 96%-os hatásfokkal melegíti a közelében tartózkodókat és nem a levegőt, hanem az emberi testet melegíti. A teljes komforthoz járul a Somfy 5 spotlámpás világító modulja, a beépített rádióvevővel rendelkező Lighting Modulis Receiver RTS. Mind a fűtés, mind világítás a Modulis távirányítóval fokozatmentesen állítható, így a kívánt hő- és fényviszonyokat Ön tetszése szerint szabályozhatja.

 

A napellenző kezelése kézi és motoros működtetés együttes lehetőségével

A fali kapcsolós és a távirányítós motorok alapkivitelben csak elektromos mozgatással működtethetők. A gyakran felmerülő igényre, hogy esetleges áramkimaradás idején is biztonságosan kezelhető legyen a napellenző, a kézi és motoros működtetést egyaránt lehetővé tévő ún. NHK napellenzőmotort javasoljuk. E technikai megoldás - akár vezetékes, akár rádiós kivitel - mindazt "tudja" amit a motorizált alapváltozat, de a motoros mozgatás mellett e napellenzők kézi működtetéssel is kezelhetők, ami praktikus vihar esetén, amennyiben megszűnik az áramellátás, a napellenző azonban kiengedett állapotban van. A kézi vészműködtetés hajtókarral (kurbli) működtethető,  a csak manuális működtetésű napellenzőknél ismert módon.

Tekintse meg a választásban segítséget nyújtó összehasonlító táblázatunkat!

A motorizációs termékek árai a megrendelő által - elektromos előkészítési útmutatónk alapján - kialakított elektromos hálózatba történő bekötés és üzembehelyezés árát tartalmazzák.

Cégünk az 5 év garanciával rendelkező Somfy, továbbá a 2 év garanciás Royaltech motorizációs termékeket forgalmazza.

 

 


Betűméret   
Infovonal
Érdeklődjön infóvonalunkon:
+36 (1) 600-5818

>részletek
Árajánlatkérés
Kérje részletes árajánlatunkat, melyet munkatársunk általános esetben 1 munkanapon belül elküld Önnek.
>részletek
Megbízóink, munkáinkról

"Pokolian jó alumíniumredőny – kalandok nélkül.
Nekem bejött, próbálja ki Ön is!"

Vujity Tvrtko
riporter
> további megbízóink
Közületi referenciáinkból

Opel Gombos

> tovább a referenciákhoz
© Józsa Árnyékolástechnika
Nyitóoldal   |   Impresszum   |   Linkcsere-partnereink   |   Oldaltérkép
Diractor 3.0 Pro tartalommenedzsment-rendszer (CMS) ACT International - honlapkészítés / weblapkészítés