/*Józsa Árnyékolástechnika - Minőség. Választék. Szakértelem.
English
RedőnyNapellenzőAlumíniumzsalúziaKülső naphálóReluxaRolettaSávrolóSzalagfüggönySzúnyoghálóAblakfólia 
Nyitóoldal / Redőny / Redőnymotorizáció / Termékismertető

Redőny

Redőnymotorizáció – Termékismertető – Somfy redőnymotorizáció

Somfy redőnymotorizáció - vezetékes rendszerek
 

A motoros redőny telepítése
 

  

Cégünk az európai piacvezető Somfy cég 5 év garanciával rendelkező 230 V-os motorizációs termékeit forgalmazza. A Somfy csőmotorok a redőnytengelyben helyezkednek el, így külön helyet a redőny mellett nem igényelnek, működésük csendes.

Vezetékes rendszerű motorizációnál a redőnymotor­ok és a vezérlések között vezeték kiépítésére van szükség.
Amennyiben még a tervezés stádiumában, vagy a lakás (ház-) felújítása során időben döntenek a motorizált redőnyök telepítéséről, a redőnymotor vezetékeinek kiépítése nem okozhat gondot és ez a költséghatékonyabb megoldás. Ha ilyen mértékű falvéséssel járó munkára már nem nyílik lehetőség, vagy nagyobb komfortra vágynak célszerű rádióvezérlésű redőnyrendszert telepíteni. Amennyiben központi vezérlő egységet szeretnének, akkor minden redőnymotort egymással össze kell kötni.
A legtöbb esetben célszerű a lakásban egyébként már használt, vagy tervezett kapcsolócsalád erre alkalmas tagját alkalmazni a redőny­ök vezérléséhez is. Ha a Somfy kapcsolók mellett döntenek, redőnyönként egy süllyeszetett kivitelű Inis Uno vagy a két redőny külön vezérlését egy kapcsolóban biztosító Inis Duo alkalmazható. Több redőny egyszerre történő mozgatása egy kapcsolóval az Ilmo WT motorral (beépített feltolásgátló, automatikus végállás-beállítás, akadály- és lefagyásfelismerés, relék nélkül párhuzamosítható) vagy az Oximo WT motor alkalmazásával lehetséges. Somfy Ilmo és Oximo motorok esetén 50 mm-es redőnytengelyt alkalmazunk.
A külső szerelő fedéllel rendelkező meglévő (vakolható tokos, vagy egyes pl. Hella Trav belső tokos) redőnytokokban a vezetékes vezérésű Somfy LT 50 motorok (Start, Jet, Atlas, stb) alsó végállásának beállítása nagyon balesetveszélyes módon kivitelezhető, ezért ha a redőnytok szerelési magassága 6 méternél több és nincs előtte terasz, akkor biztonsági okokból csak a Somfy Oximo WT motorok alkalmazását tudjuk vállani.

 

Somfy redőnymotorizáció - rádióhullámú rendszerek

 

A motoros redőny működtetésének előnyeiSomfy Telis 16 távirányító

Az automatizált redőny­ök kényelmét és biztonságát egyaránt szolgálják, miközben megkímélik Önt a redőny­ök fáradságos kezelésétől. Védelmet nyújthat a betörők ellen, ha motorizált redőny­eiket programozható időkapcsolóval rendelik meg, hiszen e lehetőség kihasználásával lakottnak tűnik otthonuk akkor is, ha éppen nem tartózkodik ott senki.

A motoros redőny vezérlése rádióhullámú rendszerrel

A rádiós redőny­-vezérlési rendszer falvésés és vezetékezés nélkül egyszerűen és gyorsan telepíthető, és a rádiós távirányító használata nagyobb kényelem- és komfortérzetet nyújt. A rádióvezérlésű Somfy redőnymotorok működtetéséhez egycsatornás, 4+1, vagy akár 16 csatornás távirányítókat kínálunk.
Ahhoz, hogy a motoros redőny működtetése rádióhullámú rendszerrel történjen, csak a motort kell a 230 V-os hálózatra kötni. 
A motor a redőny­tengelyben helyezkedik el, így külön helyet a redőny mellett nem foglal. A redőny­motor a beépített rádióvevő segítségével kommunikál a rádiós adókkal pl. a távirányítóval, a központi kapcsolóval vagy a programórával. A távirányítón Ön a fel-stop-le gombok megnyomásával adja ki a mozgatási parancsot a motor­nak, az előre programozhatóság pedig lehetővé teszi, hogy redőny­ei kívánsága szerint automatikusan működjenek. Megadhatja a redőny­ök nyitásának és zárásának pontos idejét egy napra, néhány napra vagy akár egy hétre is, és az időkapcsoló óra távolléte esetén is működtetni fogja műanyag, alumínium vagy fa redőny­eit! Ha távol tartózkodik, otthona akkor is lakottnak tűnik!

A mai kor követelményeinek megfelelő komfortos megoldás a rádiós Somfy motorokkal ellátott redőnyök vezérlésére a Thermosunis Indoor Wirefree RTS berendezés. Ez az általában ablakra szerelt beltéri rádiós, napelemes fény és hőmérséklet érzékelő nyáron a fényviszonyoknak, illetve télen a szoba hőmérsékletének megfelelően automatikusan vezérli a redőnyöket vagy belső árnyékolókat, így energiát takaríthat meg és rezsiköltségei is alacsonyabbak lesznek.

Motoros redőny vezérlését rádióhullámú rendszerrel nemcsak az új telepítésű, hanem a régi, már meglévő alumínium és faredőny­öknél is lehet alkalmazni. A rádiós vezérlési technológia lehetővé teszi az utólagos kiépítést, mivel a már korábban kiépített rendszerekkel könnyen össze lehet hangolni az újakat, ill. az eddig kézi erővel mozgatott redőny­ök automatizálása is megoldható. 

Az Oximo WireFree RTS napelemes redőnyautomatizálási rendszerrel a Somfy a legegyszerűbb utólagos motorizálást ajánlja redőnyökhöz. E megoldás alkalmas minden típusú redőny utólagos motorizálásához 470 mm szélességtől maximum 20 kg-os redőnyig. A kollekció (motor, akkumulátor, napelem) ideális megoldás az utólagos felújítási projektekhez. A redőnymotornak nem kell külön tápvezetéket kiépíttetni, a motor az energiaellátást az akkumulátorból kapja.
 

A Somfy újdonsága egy 16 csatornás központi vezérlő távirányító, mellyel akár az egész ház motoros árnyékolóinak vezérlését - szó szerint - egy kézben tarthatja. A Somfy Telis 16 rádiós távirányítóval mozgathatja ugyanazzal a berendezéssel az automatizált redőnyöket, napellenzőt, rolettákat, egyéb motorizált árnyékolóit.
Jellemzője a lekerekített forma, a nagy, jól olvasható kijelző. Fehér és ezüst színben rendelhető. A felhasználó maga is könnyen programozhatja, a beállítások utólag is tetszés szerint módosíthatók. A 16 csatorna külön-külön elnevezhető és magyarázó ikonok is társíthatók hozzájuk, így könnyen nyomon követhetők a programozott motorok és az, hogy éppen milyen árnyékolót vezérlünk vele.


 

Cégünk az európai vezető gyártó francia Somfy cég motorizációs termékeit forgalmazza, 5 év garanciával.

Merre tovább?


Kérjen írásos árkalkulációt!Látogasson el bemutatótermünkbe!

Tekintse meg árlistánkat!

További megrendelőink


Novitax Kft.


Szonda Ipsos Kft.


Yton Internet Kft.


Hilton Budapest Szálloda


CGP Instruments Kft.


> tovább a referenciákhoz
 

 


Betűméret   
Megbízóink, munkáinkról

"Kiváló anyagok, csúcstechnológia, profi csapat - munkám során hétről-hétre találkozom ezekkel a Forma-1-ben. Otthonomban pedig mindezt a Józsa és Társa Árnyékolástechnika redőnyei jelentik. Forma-1-es minőség - amelyet csak ajánlani tudok!"
Szujó Zoltán
riporter, műsorvezető
> további megbízóink
Árajánlatkérés
Kérje részletes árajánlatunkat, melyet munkatársunk általános esetben 1 munkanapon belül elküld Önnek.
>részletek
Infovonal
Érdeklődjön infóvonalunkon:
+36 (70) 882-3771

>részletek
Közületi referenciáinkból

Multi Alarm Zrt.

> tovább a referenciákhoz
© Józsa Árnyékolástechnika
Nyitóoldal   |   Impresszum   |   Linkcsere-partnereink   |   Oldaltérkép
Diractor 3.0 Pro tartalommenedzsment-rendszer (CMS) ACT International - honlapkészítés / weblapkészítés